Collagen MSM Plus® FAQs

Συχνές Ερωτήσεις για το Collagen MSM Plus®

Πώς λειτουργεί καλύτερα το Collagen Msm Plus;

Όπως και στα περισσότερα συμπληρώματα διατροφής, οι διατροφολόγοι συνιστούν τρίμηνη θεραπεία και τρίμηνο διάλλειμα πριν αρχίσετε την καινούργια θεραπεία.

Πώς πρέπει να διατηρείται το Collagen Msm Plus;

H δοσολογία του Collagen Msm Plus είναι 25ml ημερησίως. Πρέπει να καταναλώνεται εντός 30 ημερών από την ημέρα που ανοίγετε το μπουκάλι.

Ποια είναι η προέλευση του Κολλαγόνου;

Τα κολλαγόνα είναι ζωικής, θαλάσσιας και φυτικής προέλευσης. Το Collagen Msm Plus είναι ζωικής προέλευσης.

Τι είναι το κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο είναι μια ομάδα ινώδων πρωτεϊνών που βρίσκονται σε όλα τα πολυκύτταρα ζώα και προσδίδουν εκτατική ισχύ στους συνδεστικούς ιστούς. Τα θηλαστικά έχουν περίπου 20 διαφορετικά γονίδια κολλαγόνου, τα οποία κωδικοποιούν τις ποικίλες μορφές κολλαγόνου. Τα κολλαγόνα είναι οι κύριες πρωτεΐνες στα οστά, στους τένοντες και στο δέρμα.
Το χαρακτηριστικό ενός τυπικού μορίου κολλαγόνου είναι η μακριά, άκαμπτη τρίκλωνη ελικοειδής μορφή του, στην οποία τρεις πεπτιδικές αλυσίδες κολλαγόνου περιελίσσονται η μια γύρω από την άλλη σε μια σχοινοειδή έλικα. Με τη σειρά τους τα μόρια αυτά συναρμολογούνται σε πολυμερή γνωστά ως ινίδια κολλαγόνου και αυτά με τη σειρά τους σε ακόμη παχύτερες ίνες κολλαγόνου. Άλλα μόρια κολλαγόνου βρίσκονται στην επιφάνεια των ινιδίων κολλαγόνου και διασυνδέουν τα ινίδια τόσο το ένα με το άλλο, όσο και με άλλα συστατικά του εξωκυττάριου χώρου.
Τα κύτταρα που παρασκευάζουν κολλαγόνο έχουν διαφορετικές ονομασίες ανάλογα με το είδος του ιστού: στο δέρμα, τένοντες και άλλους συνδετικούς ιστούς λέγονται ινοβλάστες, ενώ στα οστά οστεοβλάστες. Όλα τα μόρια του εξωκυττάριου στρώματος (μαζί και το κολλαγόνο) συντίθενται ενδοκυττάρια και απελευθερώνονται με εξωκυττάρωση. Για να μην πολυμεριστούν μέσα στο κύτταρο, παρασκευάζεται μια πρόδρομη μορφή του κολλαγόνου, το προκολλαγόνο, το οποίο διαθέτει επιπρόσθετα πεπτίδια που παρεμποδίζουν τη σύνθεση ινιδίων. Η κολλαγονάση, ένα εξωκυττάριο ένζυμο αποκόπτει αυτές τις ακραίες περιοχές και έτσι η συναρμολόγηση εκτελείται μόνο μετά την εξαγωγή των μορίων από το κύτταρο.

Ποιοι τύποι κολλαγόνου υπάρχουν;

Τύποι Κολλαγόνου
Το κολλαγόνο υπάρχει σε πολλά μέρη σε όλο το σώμα. Πάνω από το 90 % του κολλαγόνου στο σώμα, όμως, είναι τύπου Ι.
Μέχρι στιγμής, 28 τύποι κολλαγόνου έχουν ταυτοποιηθεί και περιγραφεί. Οι πέντε πιο κοινοί τύποι είναι:
Κολλαγόνο I: δέρματος, των τενόντων, αγγείων απολίνωση, τα όργανα, οστά (κύριο συστατικό του οργανικό τμήμα του οστού)
Κολλαγόνο II: χόνδρου (κύριο συστατικό του χόνδρου)
Το κολλαγόνο III: δικτυωτή (κύρια συνιστώσα του reticular ίνες), που βρίσκονται συνήθως παράλληλα τύπου Ι.
Κολλαγόνο IV: σχηματίζει βασική lamina, το επιθήλιο – εκκρινόμενη στρώση της μεμβράνης.
Κολλαγόνο V: κυτταρικές επιφάνειες, τα μαλλιά και τον πλακούντα.
Οι ασθένειες που σχετίζονται συνηθέστερα από τη έλλειψη Κολλαγόνου προκύπτουν από γενετικά ελαττώματα ή διατροφικές ελλείψεις που επηρεάζουν τη βιοσύνθεση, συναρμολόγηση, την τροποποίηση, την έκκριση, ή άλλες διαδικασίες που εμπλέκονται στην κανονική παραγωγή κολλαγόνου.

Είναι ασφαλές;

Το Collagen MSM Plus® παράγεται από έναν από τους κορυφαίους Γερμανούς κατασκευαστές με 30 χρόνια εμπειρία, μεγάλη επιστημονική κατάρτιση και υψηλά πρότυπα ποιότητας.
Η έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων είναι οι δύο βασικοί παράγοντες επιτυχίας. Το προϊόν της έρευνας, της ανάπτυξης και ποιοτικού ελέγχου, καθοδηγείται από διεθνώς αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες στον τομέα της ιατρικής, οργανικής χημείας, φαρμακευτικής τεχνολογίας, της βοτανολογίας και της διαιτολογίας.

Τι περιέχει Collagen MSM Plus®

Το Collagen MSM Plus® είναι μια επαναστατική σύνθεση υγρού πόσιμου υδρολυμένου Κολλαγόνου με MSM, θειϊκή Γλυκοζαμίνη, θειϊκή Χονδροϊτίνη και βιταμίνες D3, B12, B6, C.

Γιατί είναι καλό;

Το Κολλαγόνο και η Γλυκοζαμίνη αναγεννούν και αποκαθιστούν τον χόνδρο ενώ η Χονδροϊτίνη βοηθά στην κινητικότητα των αρθρώσεων. Το MSM μειώνει τις φλεγμονές που προκαλούν πόνο στις αρθρώσεις. Η βιταμίνη D3 είναι απαραίτητη για τα κόκκαλα. Η βιταμίνη Β12 βοηθά το νευρικό σύστημα. Η βιταμίνη Β6 ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ βοηθά το σώμα στην διάσπαση των πρωτεϊνών και η βιταμίνη C συμβάλλει στην παραγωγή του φυσικού κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Γιατί είναι μοναδικό;

Το Collagen MSM Plus® είναι το μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής στον κόσμο που περιέχει σε υγρή πόσιμη μορφή 8,000mg υδρολυμένο Κολλαγόνο σε συνδυασμό με 500mg MSM, θειϊκή Γλυκοζαμίνη 1,000mg, θειϊκή Χονδροϊτίνη 400mg και βιταμίνες D3 7,5μg , B12 5μg, B6 2,8mg, C 100mg.